از مباحث مهم در این مقاله بر رسی نقش کاهن در اعتقادت جامعه اسلامی است، وقتی کاهن از غیب سخن می گوید: یا یکی را مریض می کند، این کار های کاهن در اعتقادات جامعه اسلامی اثرات منفی وخراب کننده دارد.
آثاری شوم کاری کاهن از این جهت است، که اراده خدا را علت العلل نمی داند، این کار کاهن به خلاف معجزه است، در معجزه انکار قانون علیت نیست؛ چونکه در معجزه سنخیت بین علت موجد ومعلول محقق است، معجزه که توسط پیامبر(ص) محقق می شود، که با اذن خدا توسط پیامبر (ص ) صورت گرفته است، قانون علیت به هم نخوروده است.
هدف کلی از مقاله این است: که نقش کاهن بر رسی شود،کاهن وقت از غیب به صورت جزمی وقطعی سخن می گوید: حرام است، ونقش خراب کننده در جامعه اسلامی دارد اعتقادات مردم را نسبت به معجزه وعلم غیب پیامبران الهی قضا وقدر تکوینی الهی را خر اب می کند.
ضروت بحث از این جهت است: که تکامل یک جامعه به اعتقادات وباور های آن است؛ لذا لازم است مرز های اعتقادی جامعه اسلامی براساس باورهای اصولی بنیان گذاری شود، نه بر اساس گفته های کاهن که خلاف اعتقاد، عقل وتکامل جامعه اسلامی است. سوال اصلی: نقش کاهن دراعتقادات جامعه اسلامی چگونه است؟ روش این مقاله توصفی تحلیلی است.
یافته های این مقاله، این است که کلام کاهن خلاف اراده علت العلل، خلاف معجزه وخلاف قضا وقدر تکوینی الهی است.